Diensten

Diensten.


Er zijn verschillende behandelingen/manieren om de vacht in model te brengen. Hier een aantal behandelingen op een rijtje. Vraag gerust naar meer informatie passend bij uw hond, we kiezen dan samen de behandeling die het beste is.

Een behandeling bestaat uit:
- Het in model brengen van de vacht.
- Wassen.
- Nagels knippen (indien nodig).
- Oren uitplukken (indien nodig).
- Indien nodig het ledigen van anaalklieren.
- Het kammen/borstelen van de hond.
- Eventueel een lekker luchtje na de behandeling.

Kammen bij Knip Ith
Het is mogelijk om uw hond alleen te laten kammen. Hierbij worden klitten en oude los zittende haren verwijderd. Als er al teveel klitten zijn, wat voor vilt vorming zorgt dan zal de hond ook niet meer doorgekamd kunnen worden en zal de vacht kort moeten worden getrimd.

Puppybehandeling
Een puppy, wat leuk! Zoals u weet heeft een pup een socialisatiefase. Hierin leert de pup veel en is het dus belangrijk om even langs te komen met u pup (vanaf 12 weken) voor een kennismaking.

Wat doen we in deze kennismaking? De hond wordt gekamd, er worden nageltjes geknipt en het haar voor de oogjes wordt bijgeknipt. Dit gaat samen met koekjes om er zo een super leuke ervaring van te maken. Maakt u een afspraak, dan gaan we samen kijken wat te doen met de vacht. Ik leg u graag uit hoe u moet kammen en welke benodigdheden u het best kunt gebruiken.
Wacht niet te lang met het bezoeken van een trimsalon. Dit kan namelijk effect hebben op de vele trimbeurten die in de toekomst nog plaats zullen gaan vinden. Begin dus ook op tijd met kammen. Bij een puppybehandeling mag de eigenaar aanwezig zijn.
Diensten
Nagels knippen
U kunt ook langs komen bij Knip Ith voor alleen nagels knippen. Bij een gehele behandeling is dit inbegrepen. De kosten voor het nagels knippen zit op € 7.50 voor kleine honden en €10.00 voor grote honden.

Knippen
Met knippen wordt de vacht ingekort. Dit gebeurt met een rechte schaar. Dit gaat om vachten die dik en gekruld zijn. Hierbij moet je denken aan een poedelvacht of labradoodle vacht.. Dit kan geknipt worden in elk gewenst model indien mogelijk.

Effileren
Effileren is ook een manier van knippen. Hierbij wordt de vacht uitgedund of ingekort. Door deze manier van knippen krijg je een natuurlijk effect. Denk hierbij aan, shih tzu’s, boomers, maltezers.

Scheren
Door middel van scheren wordt de vacht ingekort. Dit is mogelijk in verschillende lengtes. Voor deze methode wordt vaak gekozen omdat het voor veel mensen en honden praktisch is. Mensen die weinig tijd hebben om hun hond te kammen, kiezen hier vaak voor.

Ook is het mogelijk om het lichaam te scheren en de poten de knippen. Dit heet een tussen model. Door deze manier, wordt het lichaam korter maar blijven de pootjes toch lekker wollig en vol .

Ontwollen
Bij ontwollen gaat de hond van te voren in bad. Hierdoor gaat de haarschacht los staan en komen de bijna los zittende haren ook vrij. Het gaat hier om de ondervacht van de hond. Ook voorkom je zo verstikking van de huid van de hond. De hond wordt volledig uitgekamd en uit geföhnd ook worden de pootjes en andere pieken netjes bijgewerkt. Hierdoor zal het haren minder worden.

Kortharige honden- behandeling
Heeft u bijvoorbeeld een kortharige hond? Voor deze honden geldt het volgende: de honden gaan eerst in bad. Hierna wordt de vacht met een föhn uitgeblazen en zo worden de losse haren verwijderd. Ook wordt de hond nog intensief gekamd. Hierdoor is de hond sneller door zijn rui heen en zal u en de hond minder last hebben van het uitharen.

Tussenbehandeling
Ook is er een mogelijkheid om tussen twee trimbeurten door langs te komen voor een tussenbehandeling. Hierbij wordt de hond gewassen en de pootjes en het hoofd worden weer netjes bijgewerkt. Ook wordt de hond voor zover mogelijk volledig doorgekamd. De kosten verschillen, vergeleken met een hele trimbeurt.
Diensten
Plukken / Strippen
* Het plukken gebeurt bij honden met een ruwharige vacht. Een ruwharige vacht houdt in dat de hond een dubbele vacht heeft (twee lagen). Bij deze dubbele vacht valt de bovenste laag van het haar niet vanzelf uit. Deze laag moet er uitgeplukt worden. Dit gaat de jeuk en irritatie van de huid tegen. Plukken gaat tot de onderwol, de tweede laag dus. Ik pluk alleen als de vacht plukrijp is. Plukrijp houdt in dat de vacht los zit, en daarom doet het de hond niet zeer.

Bij een stripvacht bestaat het haar uit 3 lagen. Dit is wel afhankelijk van de verzorging van de vacht van de hond. Bij strippen blijft er een gedeelte van de ruwe boven vacht over. De hond wordt dus niet bloot geplukt. De hond wordt niet tot op de onderwol geplukt, zoals wel bij plukken gebeurt.

Twijfel je of jouw hond wel plukrijp is? Neem contact op en kom langs bij Knip Ith en dan controleer ik dat voor u.

Een pluk/strip hond is de enige hond die niet gewassen wordt. Door het warme water gaat de haarschacht openstaan. Als daarvoor of daarna geplukt wordt, kan er een huidirritatie ontstaan. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen mag de hond ook thuis twee weken voor en twee weken na de behandeling niet in bad!

Door redenen kan ik helaas niet meer alle honden rassen die geplukt zouden moeten worden helpen. U kunt bellen voor meer informatie.